×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Çankaya Üniversitesi’nde, Hukuk Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile Adalet Meslek Yüksekokulu hariç olmak üzere tüm bölümlerde eğitim İngilizce olarak verilmektedir. Yabancı Diller Bölümü, öğrencilerin akademik ve mesleki yaşamları için gereken İngilizce dil yeterliliğine uygun şekilde eğitimden yararlanmaları için üniversite genelinde eğitim çalışmalarını koordine etmede önemli bir rol oynamaktadır.

Akademik ve mesleki alanlarda yabancı dil becerilerinin önemi geniş çapta kabul edilmektedir. Bu nedenle İngilizce Hazırlık Birimi’nin temel amacı, öğrencilerimize akademik ve kariyer hedefleri için gerekli düzeyde İngilizce yeterliliği sağlamaktır.

İngilizce Hazırlık Birimi’nin genel misyonu, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin uluslararası standartlara uygun düzeyde İngilizce yeterliliğine ulaşmalarına olanak tanımaktır. Bu yeterlilik, kendi bölümlerinde sunulan dersleri anlamalarını, katılım sağlamalarını, bilimsel araştırmalar ve mesleki alanlar için gerekli dil becerilerini geliştirmelerini sağlamak açısından önemlidir. Program, öğrenme yaklaşımlarından, araştırma, iletişim, düşünme, öz-yönetim ve sosyal becerilere vurgu yapmaktadır.

Etkili öğrenme, öğrencilerin becerilerini, ilgi alanlarını, öğrenme tarzlarını ve çalışma alışkanlıklarını dikkate alarak gerçekleştirilir. Bu bağlamda öğretim elemanlarımız, öğrencilerin bireysel farklılıklarının farkında olarak akademik zorluklarına çözümler bulmalarına yardımcı olmaktadır. Çankaya Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü, güçlü bir şekilde takım çalışmasına, teknoloji kullanımına ve profesyonel gelişime vurgu yapan modern bir eğitim ortamında öğretim programı yürütmektedir.

Öğrencilerimizin akademik ve mesleki açıdan etkin bir şekilde bağımsız öğrenme becerilerini geliştirmeye teşvik edilmeleri gerektiğinin bilincindeyiz. Bu bağlamda, eğitim programı, çağdaş eğilimlere uygun olarak öğrencilerin kendi öğrenmelerini izlemelerini ve aktif olarak sorumluluk almalarını, fikirlerini etkili bir şekilde iletmelerini, eleştirel ve yaratıcı düşünmeyi, araştırma yapmayı ve bilgi teknolojilerini kullanmayı, tüm bu becerileri etkili bir şekilde diğer yaşam alanlarına aktarmalarını teşvik etmektedir. Bu nedenle, yoğun dil eğitimi programımız uluslararası standartlar kapsamında dil eğitiminde öğrenci özerkliğini göz önünde bulunduran çalışmaları kapsamaktadır.

Yabancı Diller Bölümü, öğrencilerin vizyonunu genişletmek için diğer yabancı dillerde eğitim sunmaktadır. Bu amaçla, Modern Diller Birimi, Çankaya Üniversitesi’ne kayıtlı öğrencilerine Almanca, İtalyanca, Fransızca, Rusça ve İspanyolca dillerinde seçmeli dersler sunmaktadır.

Yeni akademik yılınızda başarılar dileriz

Dr. Bülent İnal

Yabancı Diller Bölüm Başkan V.