×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Çankaya Üniversitesi, Yabancı Diller Bölümü, İngilizce Hazırlık Eğitimi Birimi ve Modern Diller Birimi olarak iki ana birimiyle yabancı dil eğitimi sunmaktadır.

İngilizce Hazırlık Eğitimi Birimi programları, eğitim-öğretim dili İngilizce olan Üniversitemiz programlarına  kayıt yaptıran, ancak yabancı dil yeterlik sınavında yeterli puanı alamayan  öğrencilere gerek eğitimleri boyunca, gerek iş hayatı ve sosyal çevrelerinde ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve özgüveni kazandırmak amacıyla lisans programı öncesinde İngilizce yabancı dil eğitim hizmeti sunmaktadır. Bu amaçla, öğrenciler Düzey Belirleme Sınavına göre belirlenen İngilizce yeterlik düzeylerinden eğitimlerine başlayarak, kendilerini hazırlık eğitimi çıkış hedefine (B2) ulaştıracak eğitim-öğretim programlarını takip ederler.

Modern Diller Birimi ise, Üniversitemizin Önlisans ve Lisans programlarına kayıtlı öğrencilere zorunlu ve seçmeli statüde yabancı dil dersleri programlamakta ve uygulamaktadır. Zorunlu ve seçmeli İngilizce derslerinin yanı sıra, Modern Diller Birimi, Almanca, Fransızca, Rusça, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde açtığı seçmeli derslerle öğrencilerimizin ikinci bir yabancı dili de öğrenmelerine olanak sağlamaktadır.

Her iki birimimiz de, takım çalışmasını benimsemiş, deneyimli ve teknolojiyi etkin biçimde kullanan Türk ve yabancı öğretim elemanlarından oluşan nitelikli kadrosu, yabancı dil öğretimi için uygun fiziksel ve teknolojik altyapısı, dil laboratuvarları, basılı ve dijital kaynak arşivleriyle çağdaş standartlarda yabancı dil öğretimi sunmaktadır.